Et Lehden Sudoku

Et-lehti on japanilainen lehti, joka tarjoaa tietoa elämän eri osa-alueista ja painottaa pelejä. Et-lehden syyskuun numeron teemana oli Sudoku-peli. Termi tarkoittaa kirjaimellisesti ”kaikki kortit” englanniksi, mutta kirjaimellisesti tarkoittaa ”runsas ruokalaji”. Se on peli, jota pelaavat monet ihmiset ympäri maailmaa, ja se on yksi suosituimmista peleistä kansainvälisissä kokoontumisissa, kuten olympialaisissa ja maailmancupissa.

Sudokua pelataan yhdeksän-kolmetoista tuuman ruudukolla, jota kutsutaan oktaaniruudukoksi. On kaksi korttipakkaa, joita voidaan käyttää joko head-to-head-ottelussa tai ei-kilpailevassa pelissä toisiaan vastaan. Tavoitteena on poistaa kaikki puuttuvat neliöt tekemällä pareja näkyvistä neliöistä ottaen huomioon kaikki korttien mukana olevat lailliset jokerit. Pelaaja, joka saa eniten pisteitä lopussa, voittaa.

Tämä peli on käännetty monille kielille ja on yksi suosituimmista peleistä kansainvälisissä tapaamisissa ja turnauksissa. Siitä on tullut suosittu myös verkossa. Se käynnistettiin Japanissa vuonna 1981 ja julkaistiin englanniksi viikkolehdenä. Vaikka se ei ole koskaan saavuttanut shakin ja maulin suosion tasoa, siitä on onnistunut tulla historian myydyin lautapeli, joka myi yli miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti. Se on myös voittanut useita palkintoja, mukaan lukien Paras peli -palkinnon Atlantan olympialaisissa 1996.

Ihmiset pelaavat peliä sen yksinkertaisuuden, mutta myös monimutkaisuuden vuoksi. Pelin logiikka tekee siitä voittamisen erittäin haastavaa. Peli liikkuu niin nopeasti, että aloitteleva pelaaja voi helposti unohtaa, mistä hän jäi. Pelisäännöt tekevät siitä haastavan myös niille, jotka eivät osaa pelata. Sudokusta on jopa joitain versioita, joiden avulla voit pelata tietokonetta vastaan. Tietokoneita vastaan ​​pelattava ohjelmisto on yleensä korkean tason ja niin haastava tavallisille pelaajille.

Se on myös voittanut paljon palkintoja, mukaan lukien Theoire du Grandprix de Paris, vuoden paras peli ja vuoden paras strategiapeli. Se on ollut esillä useissa tieteellisissä lehdissä ja lehdissä, kuten Science Daily, Scientific American ja MIT Technology Review. Se on myös voittanut Oscar-palkinnon parhaasta verkkosivustosta.

Monet asiantuntijat uskovat, että peliä on vaikea voittaa. Tämä johtuu ehkä siitä, että se on niin suosittu. Peliä voivat pelata kaiken ikäiset ja kyvykkäät. Se on myös hieno tapa rentoutua rankan työpäivän jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *